Feb 24 2011

Mt. Ngauruhoe

En mochten er echt Hobbits wonen langs de Wanganui River Road, dan is het een klein uitstapje naar de Doemsberg, die luttele kilometers verder ligt. Met een automobiel dan.
Die hadden ze natuurlijk toen nog niet, maar om meteen zo’n dramatische omweg te nemen over hoge bergen, door ondergrondse mijnen, enge bossen, stinkende moerassen en steile hoge trappen met ranzige spinnen, tja, dan vraag je om problemen.
Je kan ook gewoon vanuit Wanganui richting noorden lopen en dan rechtsaf slaan richting Whakapapa.

Want daar vind je Mt. Ngauruhoe, oftewel Mt. Doom / de Doemsberg. Beetje klimmen, fles wijn mee, de ring erin flikkeren, een ferme slok wijn nemen en een lekker broodje eten op de weg terug. Her en der Elf en Dwerg bedanken en in je hobbithol sterke verhalen vertellen tegen je soortgenoten.


Feb 18 2011

Geen Scheveningen

Titel zegt genoeg. Wat een mooi stukje strand hebben wij vandaag bezocht. Geen hond te bekennen op het strand! Niet te geloven…
Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik een kwartier lang me helemaal groen en geel heb geërgerd, omdat een meter naast ons een oud echtpaar ging zitten op een steen. Honderden meters strand helemaal leeg en wat doen ze? Ze gaan op een meter van ons af zitten! Vlak voor m’n fototas! Met water! Waar is het respect gebleven denk ik dan… Gelukkig waren ze heel rustig en ik heb geen woord uit hun monden horen komen. Dus nationaliteit onbekend, maar ik gok op de Duitse :-)

Al met al was dit zwaar relaxen en Circe gedroeg zich als een echte strandjutter en was uitermate vrolijk. En je mag af en toe best relaxen op vakantie toch?


Feb 17 2011

Sunset beach

Heerlijk om vanuit de campervan camera + statief + bier te pakken en dan binnen 1 minuut op het strand te staan om een zonsondergang te fotograferen.
Wat hou ik toch van die (semi)natuurcampings! Al die vakantieparken met keurig getrimde haagjes, recepties waar altijd iemand zit en schone toiletten (tja :-)), ik weet het niet. Ik beleef het meeste plezier aan campings waar je zo de natuur in loopt. En helemaal als je ‘s avonds de zee hoort klotsen en rollen. Om vervolgens na wat slaap met je koffie over het eindeloze water te kunnen kijken. En je dan niet meteen een moeder hoort gillen tegen haar zoontje dat hij dit of dat niet of wel mag of moet doen. Of van die kerels met badjassen en slippers naar de douches te zien lopen. Nee, dan gil ik liever tegen m’n eigen kind dat ze ook moet komen kijken naar de zee.

Lokken met appelsap en een hele grote zandbak. Want anders komt ze natuurlijk niet…


Feb 17 2011

Picknick

Picknicken kan je ook in Nieuw-Zeeland. Echt! Zoals hier bijvoorbeeld. Op de een of andere manier smaakt alles net wat lekkerder dan… zelfs een simpel eitje. O ja, voor mensen die denken dat het koud was (Circe heeft een vestje aan, mocht niet uit!!), dat was het heus niet! Heerlijk zonnetje en een graad of 24 denk ik. Genieten? Dacht het wel!


Feb 12 2011

Circe in Nieuw-Zeeland

Af en toe hebben we best wel te doen met onze kleine lieve meid. Ze wordt van hot naar her gesleept en moet het allemaal maar accepteren. De bus (=campervan) vindt ze niet altijd leuk. Logisch. Maar als we ergens staan en we met de schat eropuit trekken gaat het vaak wel goed. Rondjes lopen, nieuwe tuinen vinden en hopen dat er een glijbaan is. De natuur boeit haar niet. Ook logisch. We doen echt ons uiterste best om haar zoveel mogelijk te plezieren.

En als ze later slaapt dan haar moeder denk ik dat we het zo slecht nog niet doen! ;-)

Daarom nu wat foto’s van alleen onze Sies, de held van Nieuw-Zeeland!