Mar 2 2011

Uit de oude doos 2 – Creepy Wilders Creek – Ons Dorp 54

Ben je zover als mogelijk weg van de enge man lekker aan ‘t fotograferen, nota bene vrienden gemachtigd om SP te stemmen vandaag, staat ie net onder je lens Maori’s uit te kafferen over tattootax en of de ingewikkelde plaatsnamen die Henk en Ingrid niet kunnen onthouden en uitspreken niet allemaal Ons Dorp met volgnummers erachter kunnen gaan heten!

Ik kon helaas door de groothoeklens de bovenkant van z’n kapsel niet meer ontwijken…


Mar 2 2011

Uit de oude doos 1

Aangezien we nu in Auckland zitten en in een heel andere sfeer terecht zijn gekomen (ik noem in 1 minuut meer auto’s zien dan in de afgelopen maand, het riekt hier iets anders en we hebben echte regen op ons hoofd gehad!) ga ik bloggen uit de oude doos.
Dus vergeten plekjes, oude herinneringen, aangedikte verhalen en terugverlangen naar de natuur.
Ben benieuwd naar Auckland hoor, maar ik ben conservatief op vakantie. Als ik iets fijn vind wil ik dat zo houden. En de natuur in Nieuw-Zeeland is zeer, zeer fijn!
Wat ik heel prettig vond is de zeer beperkte hoeveelheid geautomatiseerde mobielen. Zeker de eerste 3 weken. Elk uur even in de achteruitkijkspiegel kijken of er echt nog steeds niets achter je zit. En als dat wel zo was ging m’n lieve vrouw gewoon even aan de kant om een 10 tonner of een andere campervan er voorbij te laten. Miep miep zeiden de vehikels dan, als blijk van waardering.
En als de weg een gravelweg werd kon je met de hotseknotselbus een maximum snelheid van 25 km/u halen. Maar als je dan zo’n weggetje van een kilometer of 15 hebt afgelegd om vervolgens met je dochter langs een erg steile klif zonder hekken een kilometer te klimmen denk je wel eens: waarom?

Nou, kijk naar het uitzicht vanaf Nugget Point en dan weet je het: daarom!

ps. Ik raadde dit een Nederlands stel aan en daar kwam meteen de grap: Kip Nuggets Point, boehaha! Ben meteen de campervan ingelopen en heb geen woord meer met ze gewisseld.


Mar 1 2011

DCR

Vandaag zijn we met een superschattig treintje door een stuk bos en berg gereden. Echt ongelooflijk wat 1 persoon heeft verzonnen om in zo’n gebied een spoorlijntje aan te leggen. Een schier onmogelijke taak, want het is er erg dichtbegroeid en ook nog eens bergop! Waarom de beste man het heeft gedaan was mij aan ‘t begin niet helemaal duidelijk. En waarom ie allemaal gekke dingen langs het spoorlijntje heeft neergezet is mij nog steeds niet duidelijk, maar fantasierijk en fascinerend is het wel. Het is moeilijk uit te leggen wat dat dan voor dingen waren, maar denk aan allerlei gekke pottenbaksels, wijnflessenmuren en rare soorten stationnetjes. En het treintje rijdt zigzaggend en soms achterstevoren door de zeer smalle pas. Als je hierin geïnteresseerd bent, kijk dan maar even op http://www.drivingcreekrailway.co.nz.
De waaromvraag werd beantwoord toen we boven waren. Wat een uitzicht over het gebied en verder! Je kon allerlei eilandjes zien, het stadje Coromandel en de overkant van de Coromandel peninsula waar Auckland ligt. Echt geweldig en zeer apart!


Mar 1 2011

Een week geleden

werd Christchurch getroffen door de aardbeving die waarschijnlijk zo rond de 240 levens zal eisen.
RIP.