Smelly bitch

Wat heb ik gelachen vandaag!
We zijn door het geo-thermische gebied van Nieuw-Zeeland gereden. En voor mij was dit van tevoren een van de hoogtepunten van het noordereiland. De Aarde die je door scheuren, gaten, kraters en andere openingen aan ‘t werk te zien krijgt. En moeder Aarde ruikt niet lekker hoor, zeker niet. Moeder Aarde is een smeerlap, een echte smelly bitch!
Maar indrukwekkend is ze wel. Jammer dat busladingen anderen dat ook vinden. Op een of andere manier (en ik heb het al eerder gezegd) vind ik dit niet passen bij de ongerepte natuur van dit magnifieke land. Je wordt via een giftshop naar de ingang van het geo-thermische park geleid en via bruggetjes, uitkijkpuntjes en overduidelijke wandelroutes het park weer uit gebonjourd. Via de winkel weer natuurlijk.
En als je iets wilt zien moet je eerst wachten totdat een stelletje voor je de geposeerde pica heeft gemaakt.
Dus indrukwekkend, maar door alle mensen om je heen plus je eigen vrouw die met een doekje voor d’r mond zo snel mogelijk het gebied wilde verlaten viel het een beetje tegen.
En dat is best raar voor een zeer uniek gebied wat qua geur alleen kan worden geëvenaard door je koelkast wanneer je die niet goed hebt opgeruimd en ‘m open doet als je een dikke maand op vakantie bent geweest.
Gelukkig was een paar honderd meter verder een vrij toegankelijk gebied, genaamd de ‘mudpools’ te vinden waar maar 3 auto’s stonden. En ik heb gelachen daar. Om het geluid. Wel meer dan 15 mudpools die na elkaar een blobje modder omhoog spuwen.
Blob. Blob blob. Blobberdeblob. Blob. BLOB. Blob blobdeBlob.. blob. Blllllobbb.

Echt een geinig geluid en een prachtig gezicht, maar ik moest het helaas alleen ervaren, want in de campervan zat iemand andere geluiden te maken die er wel op leken, maar niet zo grappig waren…


Comments are closed.